Voor vertellers

Iedereen mag meedoen met Wereldverteldag- ervaren verteller of nieuw talent, jong of oud, amateur of professional. Ook theaters, scholen, bibliotheken,en andere organisatoren zijn welkom.

Iedereen mag meedoen met Wereldverteldag- ervaren verteller of nieuw talent, jong of oud, amateur of professional. Ook theaters, scholen, bibliotheken,en andere organisatoren zijn welkom.

Hoe doe je mee?

Hoe doe je mee?

Organiseer in de week van 20 maart een vertelactiviteit en meld die (vanaf januari) aan op de evenementenkalender op deze website. Het mag zowel een publiek toegankelijk evenement als een besloten bijeenkomst zijn. We vinden het fijn als je ook besloten evenementen op de site registreert, om een compleet beeld te krijgen van het aantal georganiseerde evenementen.

Voorwaarden

Voorwaarden

  • Het doel van Wereldverteldag is om de kunst van het vertellen bekender te maken bij een groot publiek. Voorstellingen die (bijna) gratis toegankelijk zijn, juichen we daarom toe.
  • Je activiteit kan aansluiten bij het mondiale thema van dit jaar, maar dat hoeft niet per se.
  • 20 maart is natuurlijk dé dag, maar ook vertelactiviteiten in de dagen ervoor of erna worden in de agenda opgenomen. Ook reguliere activiteiten zijn welkom, mits in hun programma iets van wereldverteldag te zien is.
  • Evenementen waarvan de relatie met Wereldverteldag niet duidelijk is, worden uit 'evenementen' gehaald..

Ondersteuning door de Werkgroep WVD

Ondersteuning door de Werkgroep WVD

De Werkgroep WVD biedt op verschillende manieren ondersteuning bij de organisatie van lokale activiteiten:

  • PR-materiaal: er zijn spandoeken, flyers en affiches voor de promotie van je activiteit. Daarnaast zijn er een (voorbeeld)persbericht en logo's die je kunt gebruiken om naar de lokale pers te sturen.
  • Nieuwsbrieven: in de maanden voorafgaand aan 20 maart stuurt de werkgroep regelmatig een nieuwsbrief voor vertellers en andere geïnteresseerden.
  • Draaiboeken: in de loop der jaren zijn er verschillende concepten bedacht voor evenementen op Wereldverteldag. Je kunt de draaiboeken hiervoor downloaden van de website.
  • Landelijke publiciteit: de werkgroep benadert de landelijke media om aandacht te krijgen voor Wereldverteldag en de activiteiten die zijn geregistreerd op de website.

Evaluatie

 We horen graag na afloop hoe de evenementen zijn verlopen en hoeveel mensen we hebben weten te bereiken met Wereldverteldag.

Daarom vragen we alle organisatoren om een evaluatieformulier in te vullen. Enerzijds om de activiteiten van de werkgroep/stichting steeds beter vorm te kunnen geven. Anderzijds om aan de hand van het aantal bezoekers ons te kunnen verantwoorden naar eventuele subsidieverstrekkers.

Download het evaluatieformulier hier. Graag binnen twee weken na wereldverteldag -vóór 7 april 2017- mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast vinden we het altijd leuk om een verslagje en vooral foto's te ontvangen om de website te kunnen verrijken.

Iedereen die een evenement heeft aangemeld via de website zal via de mail benaderd worden met de vraag om mee te werken aan de evaluatie.

Evenement aanmelden?

Organiseer je een evenement in het kader van Wereldverteldag? Zorg dat de bezoekers van deze website je kunnen vinden en meld je evenement aan!

Ga naar het aanmeldformulier