Wereldverteldag in Nederland en Vlaanderen

Wereldwijd organiseren vertellers en vertelkringen op en rond 20 maart vertelvoorstellingen in hun eigen regio. Dit om de kunst van het vertellen te vieren, om mensen te laten genieten van verrassende verhalen en om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Zo ook in Nederland en Vlaanderen. De meeste activiteiten sluiten aan bij het mondiale thema. Voor Wereldverteldag 2019 is dat:

 

Mythes, legendes en heldendichten

 

De Stichting Vertellen nodigt middels deze website alle vertellers uit om mee te doen aan Wereldverteldag. Hoe de verteller het thema vertalen wil, is geheel aan zijn eigen creativiteit en interpretatie. 

Tevens biedt de Stichting de organisatoren van vertelactiviteiten de mogelijkheid om hun evenement te plaatsen op de evenementenkalender .

Via het menu vind je informatie die je kunt gebruiken voor de organisatie van je evenement op Wereldverteldag. Tips en tricks, draaiboeken uit eerdere jaren, een algemeen persbericht etcetera.

Wil je je activiteit aanmelden kijk dan bij Voor Vertellers daar kun precies lezen wat je moet doen.

Wil je weten wat vertellen eigenlijk is? Lees dan het artikel op de Vertelwiki van Stichting Vertellen.

De redactie van Wereldverteldag roept je op om, ter inspiratie voor anderen, jouw ideeën over het thema ‘Mythes, legendes en heldendichten’ te verwoorden en die met ons te delen op de facebookpagina van Wereldverteldag.

 

Evenement aanmelden?

Organiseer je een evenement in het kader van Wereldverteldag? Zorg dat de bezoekers van deze website je kunnen vinden en meld je evenement aan!

Ga naar het aanmeldformulier